Mikor az álmok valóra válnak...


A projekt célja:

A projekt célja az általunk választott támogatottak régi vágyának valóra váltása. Nagyon szeretnének eljutni Kaszóba és az ottani erdei vasúttal egy kiránduláson részt venni. Lehetőségeik korlátozottak, nemcsak a családok, egyesület anyagi helyzete, hanem a társadalmi előítéletek is nehezítik mindennapjukat. Számukra ez a kirándulás speciális szervezést igényel (mozgáskorlátozottak szállítására is alkalmas busz, megfelelő számú kísérő biztosítása, speciális program szervezése), melyet a csapat teljes egészében magára vállal.

A megpályázott összeg felhasználásának célja:

Buszos kirándulás Kaszóba, a Somogy zöld szívébe. Erdei kisvasutazás, a vasútvonal a Baláta-tó természetvédelmi területén halad át, a természeti környezet sokszínű élővilágával felejthetetlen élményt nyújt az itt kirándulóknak. Ebéd a Főherceg Fogadóban, utána kézműves foglalkozás. Levezetésként séta a Lombkorona tanösvényen, ahol sok interaktív tábla és játékok szórakoztatják az odalátogatókat. Busszal visszautazás Csurgó városába.

Csapatunk:

Napsugár Csapat

A Napsugár Csapat Csurgó város településén található OTP Bank Nyrt. bankfiókjának dolgozóiból áll. Egy csapattá ebben az évben váltunk és ez a pályázati lehetőség lenne az első közös önkéntes tevékenységünk. Egyénenként fontosnak érezzük a társadalmi szerepvállalást, jó segíteni, adni, mert az emberek szeméből visszatükröződő hála mindennél többet ér. Reméljük, hogy közös tevékenységeink során is minél több ember szemében megláthatjuk a csillogást.