Segítő kezek a fogyatékkal élő gyermekekért


A projekt célja:

„A dolgokat nem olyannak látjuk, amilyenek. Olyannak látjuk őket, amilyenek mi vagyunk.” Egyenlő lehetőséget, esélyt teremteni másoknak nagy dolog. Csapatunk súlyosan és halmozottan sérült gyerekeket, fiatalokat helyezett támogatása középpontjába. Az intézményről hallottunk már több alkalommal érintőlegesen, de eljött az alkalom, hogy a tettek mezejére lépjünk és tegyünk valamit a foglalkoztatottjaikért.

A pályázat keretén belül egy természetközeli napot szervezünk a gyerekeknek. Szeretnék őket kivinni a szabadba, a természetbe egy horgásznapra a kiskunhalasi Tóth-tóhoz. Eddig csak lavórban, kádban volt lehetőségük kipróbálni ezt a tevékenységet. Alig várjuk, hogy láthassuk milyen nagy boldogság lesz számukra kifogni egy igazi halat. Bele sem gondolunk abba, hogy ami számunkra teljesen hétköznapi és kézenfekvő, az másoknak sajátságos helyzetük miatt sokszor elérhetetlen. Mi az elérhetetlennek tűnőt szeretnénk elérhetővé tenni.

Mind az alapítvány, mind a fiókunk számára fontos a környezetvédelem, mellyel játékos formában, különböző feladatok révén megismertetjük a gyerekeket is. A játékok mellett az ellátásukról is gondoskodunk. Érkezés után tízóraira gyümölccsel kedveskedünk nekik, az ebédet pedig a mi angyalaink főzik. A „Légy Zöld!” Alapítvány biztosítja a sikeres horgászáshoz szükséges eszközöket. A helyszínen minden résztvevő ott hagyja a valóban ÖKO LÁBNYOMÁT is (egy nagyméretű vászonlapra a temperával befestett kicsiny és nagy talpak lenyomatát), emléket állítva e napnak.

A gyermekeket meglátogattuk az intézményben, megnéztük saját kis környezetüket, ismerkedtünk velük. Ez alatt a kis idő alatt is rengeteg szeretetet kaptunk tőlük a maguk sajátságos módján kifejezve, így egyre izgatottabbak vagyunk és várjuk a nagy napot. Erre a különleges alkalomra meghívást kap városunk polgármestere, illetve a sajtó is.

Továbbra is figyelemmel kísérjük az intézmény tanulóinak sorsát. Szeretnék őket meglepni a karácsony közeledtével is, ajándékok gyűjtésével. Ezt a kezdeményezést hagyományteremtő céllal szervezzük, hogy megmutathassuk mi mindenre vagyunk képesek másokért, hiszünk a közösség, a példaértékű együttműködés erejében.

A megpályázott összeg felhasználásának célja:

a tó bérlése, az ellátáshoz szükséges étel-ital biztosítása (főtt étel), a kreatív, foglalkoztató feladatokhoz kapcsolódó eszközök, alapanyagok megvásárlása

Csapatunk:

OTP ZÖLD ANGYALAI és a

A kiskunhalasi fiókban 11-en dolgozunk. Ez az első alkalom, hogy részt veszünk egy ilyen jellegű pályázaton. A csapatunk az idei évben szerveződött jelenlegi formájára, még mi is ismerkedünk egymással. Egy ilyen nemes kezdeményezéssel nemcsak a támogatott intézmény tagjainak szeretnék örömet szerezni, hanem számunkra a csapat összekovácsolásában is jelentős szerepe van. Egy közös cél felállítása, megvalósítása közelebb hoz minket egymáshoz. Mindenki szívvel, lélekkel vágott bele a szervezésbe, nagyszerű ötleteket vázoltak fel, öröm volt látni a szemekben az őszinte lelkesedést.

E pályázat nemcsak munkatársainkat lelkesítette fel, hanem sikerült a „LÉGY ZÖLD!” alapítványt is a rendezvény mellé állítani. Az alapítvány alapítói, kuratóriumi tagjai elkötelezettek a környezetvédelem, természetvédelem terén, kiemelt jelentőséggel bír számukra a gyermek- és felnőtt oktatás, az ismeretterjesztés, az egészségtudatos életmód.