A vidámabb hétköznapokért


A projekt célja:

Projektünk célja, hogy az Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Intézménynek nyújtsunk ismét segítséget a bentlakó gyerekek kollégiumi közösségi helyeinek megszépítésével, valamint az iskolában tanuló gyerekek fejlesztését segítő speciális eszközökkel. Bízunk benne, hogy a szebb, inspirálóbb környezet segíteni fogja a fejlesztésüket és vidámabbá, élhetőbbé teszi majd a mindennapjaikat.

A projekt megvalósítása kapcsán vállaljuk, hogy a kollégium két közösségi szobáját (szintenként 1-1) kifestjük, és vidám rajzokkal dekoráljuk, valamint további legalább egy lakószobát is felújítunk: lecseréljük az ágyakat, kifestjük, díszítjük. Ezek mellet az iskolában lévő egyik fejlesztőszobában úgynevezett „labdafürdető részt” is tervezünk kialakítani, melynek megvalósításához munkánkkal szintén hozzájárulnánk.

Alapcsapatunk 13 főből áll, de projektünk egyik fő célja, hogy pécsi munkatársaink közül minél többen csatlakozzanak hozzánk. A játékok és ruházat gyűjtését az Intézmény számára idén is meghirdetjük, mind fiókon belül mind pedig más fiókban dolgozó munkatársak és azok családtagjai körében.

Továbbra is segítségként ajánljuk fel, hogy a gyermekek szülei részére a pénzügyi kérdéseikkel kapcsolatos tanácsadást is tartunk, hiszen beteg gyermekekről lévén szó a megtakarítás illetve annak ösztönzése a gyerekek jövője szempontjából meghatározó fontosságú.

A megpályázott összeg felhasználásának célja:

Festés, felújítás, speciális labdafürdető kialakításának költségei.

Csapatunk:

A vidámabb hétköznapokért

Csapatunk 2012 óta működik a bankon belül, azzal a céllal, hogy a fogyatékkal élő embereket, ezen belül is elsősorban a gyerekeket segítsük. 2012, 2013 években sikeres belső pályázatok révén támogattuk a pécsi Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Intézmény Óvodáját fektető ágyakkal, készségfejlesztő és egyéb játékokkal , valamint Egészségnapot tartottunk az iskolában tanuló gyerekeknek Sors Tamás olimpikon részvételével, továbbá azóta is csaknem minden évben részt vettünk az iskola rendezvényein, ruha és egyéb adományokkal és az OTP Fáy András Alapítvány bevonásával a pénzügyi kultúra megismertetésével is támogatva őket.

Valamennyien úgy gondoljuk, hogy mindazok számára esélyt kell adni a teljesebb, tartalmasabb életre, akik eleve valamely hátránnyal születtek vagy valamely betegség, baleset miatt kerültek hátrányos helyzetbe. 2018-as céljaink az értelmi és/vagy mozgássérült gyermekek elhelyezésének és speciális mozgásterápiájának segítése, valamint az intézmény kollégiumában bentlakó gyerekek közösségi szobáinak, életterének a megszépítése.