Otthonossá tesszük a Gyermekotthont


A projekt célja:

A Zirzen Janka Gyermekotthonban gyámhivatali döntés alapján a családjukból kiemelt gyermekek élnek. Sok esetben családon belüli erőszak áldozatai vagy egyéb szörnyűségeket kellett átélniük. Célunk, hogy hozzájáruljunk ahhoz, hogy egy biztonságos, nyugodt, szép, jól felszerelt környezetben tölthessék el napjaikat, ezzel is hozzájárulva lelki és fizikai egészségük fejlődéséhez.

Célunk az ottlakó gyerekeket is bevonni a munkába, hogy velük együtt, közösen csinosítjuk ki a helységeket, hogy magukénak érezzék és értékeljék az eredményét. Továbbá megtanítani őket, szemléletet formálni, hogyan lehet fenntarthatóan és egészségesen élni.

A Zirzen Janka Gyermekotthonban tavaly ősszel jártunk, akkor a Humanitás Szociális Alapítvánnyal közösen bútorokat adományoztunk az intézménynek, hogy azok a gyerekek, akik a családjukból kiemelve itt élnek, otthonosabban érezhessék magukat. Amikor a gyermekotthonban jártunk azt tapasztaltuk, hogy ugyan az ott dolgozók mindent elkövetnek, hogy rendben tartsák az épületet, de az intenzív igénybevétel miatt, meglehetősen rossz állapotúak a falak. Jelezték, hogy örülnének, ha a pszichológus szobát, a folyosókat és a kertet is sikerülne élhetőbbé és szebbé tenni, ez utóbbiban fűszernövénykert kialakításával és virágok ültetésével. Ezekben szeretnénk segíteni nekik, kiegészítve közös programokkal, sütéssel-főzéssel.

Az önkéntes programunkhoz a Humanitás Szociális Alapítvány munkatársai is csatlakoznak, így azt közösen tervezzük megvalósítani.

A megpályázott összeg felhasználásának célja:

A megpályázott összeget a festés (krétafal és tisztasági), kertrendezés (fűszerkert) költségeire tervezzük fordítani.

Csapatunk:

Otthonossá tesszük a Gyermekotthont

Csapatunk, a Marketing és Kommunikációs Igazgatóságon belül alakult. Ebben a felállásban most először pályázunk, és nagy örömünkre szolgál, hogy az Igazgatóságunk minden területéről csatlakoztak a felhívásunkhoz.

A legtöbb csapattag az önkéntesség szinte valamennyi formáját végezte már. Amellett hogy sokunk munkájának részét képezi a társadalmi szerepvállalás, magánéletünkben is aktívan szerepet vállalunk és segítünk rászorulókon.

Többen közülünk szerveznek és részt vesznek banki központi önkéntes eseményen, legyen az fizikai munka (hajléktalan rehab felújítása) vagy hátrányos helyzetűeknek szervezett élménynap (gyermekotthon) vagy gyűjtőakció (gyerekek, családok). Több rendszeres véradónk is van, a kollégák számos alkalommal segítettek anyagi vagy tárgyi felajánlásukkal egy-egy jó ügyet.