Tegyük szebbé a gyermekek életét! 2.0


A projekt célja:

A Mókus csoportba járó gyermekek, a nap jelentős részét az óvodában töltik. Legalább annyi időt, mint mi felnőttek a munkahelyünkön. Éppen ezért nagyon fontos, hogy milyen környezetben telik ez a napi 8-9 óra. Az óvodapedagógusok igyekeznek esztétikus, barátságos környezetet teremteni, hiszen ez szolgál nevelőmunkájuk helyszíneként. Ezen túlmenően a gyermekek esztétikai igényének formálásában és szépérzékük alakításában is fontos szerepet játszik a környezet. Sajnos mind a csoportszoba, mind az étkező, mind pedig a mosdó igen elhasználódott.

A program keretein belül a csoportszoba, az ehhez tartozó étkező, a szomszédos Süni csoport étkezője, valamint a két csoport által használt mosdó helyiség kerül kifestésre. Emellett a WC csészék között található bútorlapok illetve a függöny cseréje is a terv része. A csoportszoba, az étkezők és az azokból nyíló helyiségek ajtóit, illetve kereteit, csiszolással, mázolással és a kilincsek kicserélésével szeretnénk felújítani.

Célunk, hogy a csoportszoba, az étkező, a mosdó festésével, ajtóinak felújításával a gyermekeink számára újjá varázsoljuk, otthonossá, hívogatóvá tegyük „második otthonukat". Bízunk benne, hogy ezáltal őket is arra ösztönözzük, hogy igényesek legyenek saját környezetükre, vigyázzanak rá. Gyűjtést is szervezünk, melynek célja, hogy a további felmerülő költségeinket más forrásból is fedezni tudjuk.

A megpályázott összeg felhasználásának célja:

A pályázott összegből a festéshez, az ajtó javításához, a bútorlap kicseréléshez, valamint a függöny elkészítéséhez és felszereléséhez szükséges alapanyagokat és eszközöket biztosítjuk.

Csapatunk:

Kerekerdő mókuskái

Csapatunk neve frappánsan igazodik, az általunk szépíteni kívánt óvodai csoport nevéhez. Idén is, mint a tavalyi évben, szeretnénk a Pesterzsébeti Kerekerdő Óvoda kis lakóinak, most a Mókus csoportnak a mindennapi körülményein javítani.

Tavaly nagyon jól sikerült, jó hangulatban telt a felújítási projektünk, akkor a Csiga csoport szobájával foglalkoztunk, tettük azt szerethetőbbé a gyermekek számára. Motiváltak vagyunk, hogy az elkövetkezőkben is tudjunk együtt segítséget nyújtani az arra rászorulóknak. Hogy együtt, közös erővel, helyi értéket teremtsünk.