Varsányi Játékkuckó Óvoda játszótér program


A projekt célja:

A Varsányi Játékkuckó Óvodába járó hátrányos,- illetve halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek mozgásfejlesztésének, az óvoda eszközfejlesztésének támogatása és az óvoda környezetének szépítése. A Varsányi Játékkuckó Óvoda is, mint köznevelési intézmény nap mint nap küzd azzal, hogy lehetőségeihez mérten enyhítse az alacsony iskolázottságú és alacsony jövedelemmel rendelkező családokból érkező gyermekek hátrányait, minél több szinten tudja fejlődésüket, fejlesztésüket elősegíteni. A legfőbb cél, hogy az intézmény udvari játékeszközeit bővítsük, hiszen kevés számú és elavult, régi játékeszközökkel rendelkeznek. A közel maximális létszámmal működő (Alapító Okirat szerint 60 férőhelyes, jelenleg 58 fő óvodás gyermekkel rendelkező) óvoda számára nagy segítség lenne, ha hozzájárulásunkkal megújulna az udvari játszótét. Csapatunk felajánlása hozzásegíti az intézményt legalább egy darab udvari eszköz beszerzéséhez, illetve annak beszereléséhez.

A megpályázott összeg felhasználásának célja:

A kis gyerekek mozgáskultúráját leginkább fejlesztő csúszda beszerzése és építése mellett az óvoda játszóterének rendezése, környezetének szépítése, növények ültetése, és az új mozgásfejlesztő eszköz (csúszda) farészeinek lefestése önkéntes felajánlásunk részét képezi és a megpályázott összeg ennek megvalósításához kerül felhasználásra.

Csapatunk:

Ovi Támogató Projekt

Csapatunk tagjai az OTP Bank Széchényi bankfiók munkatársaiból alakult ki. Évek óta segítjük a környező falvakban élő halmozottan hátrányos helyzetű idős embereket és óvodásokat. Részt vettünk korábban többek között a nógrádmegyeri idősek napján és halmozottan hátrányos óvoda eseményein.