3in1 fotózás - tanulás, élmény és segítség


A projekt célja:

Olyan esemény létrehozása, ahol a Kisképzős fotós diákok tanáraik segítségével autista és értelmi fogyatékos fiataloknak tudnak majd élményt adni és a munkavállaláshoz segítséget nyújtani, miközben a diákok szociális érzékenységét és szakmai fejlődését is támogatjuk. Meg kívánjuk teremteni annak lehetőségét, hogy a fiatalok gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek a segítségnyújtásban, a sérült, hátrányos helyzetű emberekkel való kommunikációban és együttműködésben. A fogyatékos, értelmi sérült és autista fiatalok meghívására a Salvavita Alapítványon keresztül kerül sor. Az alapítvány 1993 óta az önálló életvitel és a munkavállalás terén támogatja az értelmi sérült embereket. Az esemény egyrészt egy közösségi élmény a résztvevőknek, másrészt az eseményen készülő fotókat a munkakeresésnél fel tudják használni (portréfotók), illetve az alapítvány népszerűsítéséhez is hasznosak. A 3 órás program során az alapítványi résztvevőkről portré és csoportképek készülnek. Ezeket megkapja online az alapítvány + a helyszínen nyomtatunk is ki képeket, amiket használunk a kézműves tevékenységekhez. A képekhez kézműves foglalkozás keretében képkeretek és kitűzők készülnek, amiket hazavihetnek a résztvevők. Az iskola fotó szakos diákjai az eseményt is dokumentálják, amiből fotókönyvek is készülnek (3 db).

A megpályázott összeg felhasználásának célja:

Az OTP-s csapat a program koordinálásában, a fotók nyomtatásában, a büfé biztosításában és a kézműveskedésben vesz részt. A csapattagoknak a fogyatékos fiatalok és a kisképzős diákok közötti kommunikáció segítésében van fontos szerepük, a kisképzős tanárokkal közösen. A megpályázott összeget fotós és kézműves eszközök beszerzésére valamint fényképek nyomtatására használnánk fel.

Csapatunk:

Fotóklub

OTP Marketing Igazgatóságának négy lelkes munkatársa és csatlakozott hozzánk egy kolléga az OTP Faktoringtól. A csoporttagok többször önkénteskedtek már, közös pályázatunk még nem volt. A projekttel a kisképzős diákokat és az alapítványt is segítjük, ráadásul az OTP-s résztvevőket is érdekli a fotózás. Win-win-win pályázat/esemény, amire a résztvevők szívvel-lélekkel készülnek.