Gyorsabban a gyógyulás felé!


A projekt célja:

Célunk, hogy segítségünkkel a Pécsi Gyermekklinika Sebészeti Osztályán dolgozók egy olyan légkört tudjanak kialakítani kis betegeik számára, melyek megkönnyítik, illetve segítik a műtét előtti pillanatokban átélt stressz és félelem legyőzését. A műtét előtt megtett út ne sírással, hanem bizakodó mosollyal teljen, ez idő alatt sem gondolnak a kis lelküket nyomasztó feladatra. Ezáltal, a szülőnek is könnyebb elengednie a műtétre váró gyermeke kezét, ha látja, hogy nem félelemmel telnek ezek a nehéz pillanatok. Mosolyogva nincs az a műtét, mely ne lenne legyőzhetetlen, gyereknek szülőnek egyaránt. Majd az ezt követő időszakban, melyet a gyermek a klinikán tölt, segíti a rehabilitáció folyamatát. „A mosoly egy olyan görbület mely mindent egyenesbe hoz!” Ezt a célt szem előtt tartva szeretnénk, ha a segítségünkkel megszépülne az osztály és egyúttal egy élménynapot is szervezünk az ott gyógyulóknak azzal hogy egyik munkatársunk a Star Wars sorozatból jól ismert 501-es Légió Magyarországi Helyőrség rohamosztagosaként szórakoztatná a kis betegeket, fotózkodhatnak vele, melyről a fényképeket elektronikus úton továbbítanánk a szülőknek és a kórháznak is.

A megpályázott összeg felhasználásának célja:

A projekt kivitelezéséhez vásárolnánk két darab elektromos kisautót (egy kisebb és egy nagyobb teljesítményűt). A gyerekek ezzel tudnák megközelíteni a műtőt, illetve a felépülés során is hasznos segítség lenne. Ezeken kívül a kórtermeket falmatricákkal díszítenénk. A játékszobában pedig kisebb, nagyobb játéktárolókkal segítenénk az áttekinthetőséget és a szoba rendezettségét.

Csapatunk:

Gyorsabban a gyógyulás felé!

Csapatunk a pécsi fiók tagjai, akik pozitívan gondolkozó szülőként átérzik, hogy milyen nehéz, és mennyire fontos a lelki segítségnyújtás egy nehéz helyzetben.