Festés a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban


A projekt célja:

A projekt célja, hogy a Bajcsy Kórház kezelésre szoruló betegei számára a környezetüket szebbé, használhatóbbá varázsoljuk. Ezen felül az intézményből való elbocsátásukkor az intézménytől ruhákat, cipőket kapnak a hontalan betegek, ehhez szeretnénk egy gyűjtést szervezni. Az intézményben nagyon sok hontalan beteget kezelnek, akik elbocsátása a gyógykezelés után nem egyszerű feladat. Szükségük van ruhákra és lábbelire, egyéb mindennapi szükségletekhez nélkülözhetetlen dolgokra. Egy kisebb csomaggal bocsátják el őket. Csapatunk a Méhes utcában található Krónikus Belgyógyászati osztály épületét körbe vevő kerítés lefestésében segít a kórház számára. A belgyógyászati osztály nagyon sok hontalan beteg befogadását végzi a környéken. Számukra a napi élethez szükséges eszközök, ruhák, cipők gyűjtésével nagy segítséget nyújthatunk a kórháznak, hiszen minden távozót egy csomaggal bocsátanak útjukra. Az épület felújításában való segítségünk pedig egy tiszta és emberséges környezetet teremt számukra.

A megpályázott összeg felhasználásának célja:

Az osztály kérésének eleget téve a kerítés festéséhez szükséges alapanyagok megvásárlására fordítanánk a pályázaton megnyerhető összeget.

Csapatunk:

BPR Régióközpont önkéntesei

A Budapesti Régió régióközpontjában dolgozók évek óta szerveznek önkéntes programokat. Több egészségügyi intézménynél, iskolánál festettünk, takarítottunk és kertet, udvart tettünk rendbe. Emellett a hátrányos helyzetben lévő gyerekek pénzügyi edukációját tartjuk fő célkitűzésünknek. Egyik munkatársunk kisfia ADHD betegségben szenved, így iskolájába ősszelt tervezzük elvinni edukációs programunkat, melynek szervezését már el is kezdtük az iskolával.