Űrgolyók az égből


A projekt célja:

Arra törekszünk, hogy a gyermekek számára még színesebbé váljon az udvari lét, közben az egészséges életmódra való ösztönzés is célunk. A Kneipp ösvény létrehozása Zalaegerszegen egyedülálló óvodai attrakció lenne, az ösvény egyszerre hozza közel a gyermekekhez a természetet, miközben a az ösvényen gyalog mezítláb végighaladva a különböző struktúrájú felületek szokatlan ingerekkel stimulálják, felfrissítik a szervezet működését. Az ösvényt a 19. században élt természetgyógyász, Sebastian Kneipp találta ki. Arra a következtetésre jutott, hogy az egészség és a természettel való együttélés összefügg egymással. A projekten belül Önkéntes csapatunk vállalja az ösvény létrehozását, amely reményeink szerint sok örömöt okoz az óvoda számára, hiszen régóta dédelgetett álmuk valósulna meg.

A megpályázott összeg felhasználásának célja:

A Kneipp ösvény kialakításának költségei: fa vázszerkezet, az ösvény közepében helyezendő gyógynövények, mulcs, kavics ( több méretben), homok, fakorong, toboz, geotextil, festék, pác.

Csapatunk:

Üstökös

A zalaegerszegi fiók csapata már több alkalommal vett részt önkéntes munkákban, melyek között beteg gyermekek felügyelete, koraszülött alapítvány rendezésében futás, természetvédelmi tevékenység (madáretető készítése), adománygyűjtés hátrányos helyzetű gyermekek részére karácsonykor. A felsorolt tevékenység évek óta alapvetően belső motiváltság miatt szerveződnek kifejezetten önkéntes alapon. Büszkén mondhatjuk, hogy kollégáink nagy számban vesznek részt ezen eseményeken, a kitűzött célokkal azonosulnak, ennek érdekében szabadidejüket és anyagi lehetőségüket szívesen ajánlják fel.